E-handel - Jobb

e-Commerce-jobb – vilket passar dig?

Näthandeln slår nya rekord för varje år som går och det finns många stimulerande jobb där du är med och driver utvecklingen i branschen framåt. Vi har tagit fram olika roller som du kan inspireras av.

e-Commerce Manager

Denna tjänst innebär att du driver och utvecklar ett företags e-handel och marknadsföring. Du har ett helhetsansvar för e-handeln och vanligt förekommande arbetsuppgifter är att du planerar marknadsstrategier, skapar kampanjer på sociala medier, utvecklar kundkontakter och analyserar den digitala data som din organisation har tillgång till.

e-Commerce manager - Lön

Medellönen är cirka 40 000 kr/mån. Har du personalansvar och ansvarar för en stor e-handel är medellönen cirka 65 000 kr/mån.

Eftersom det finns nätbutiker i alla olika storlekar, från hobbynivå till globala företagsjättar, varierar arbetsbeskrivningen och därmed lönen för en e-Commerce Manager. Faktorer som kan påverka lönen (förutom storleken på företaget) är din tidigare erfarenhet av liknande arbete, hur stort ansvar du har för försäljningen samt hur stor procentandel som webbförsäljningen står för gentemot företagets övriga försäljningskanaler.

Online Merchandiser

I rollen som Online Merchandiser jobbar du med e-handel och digital marknadsföring. Du utvecklar ett företags e-handelsförsäljning både strategiskt och operativt och är snabb med att implementera nya funktioner och trender på ditt företags digitala kanaler (oftast hemsida eller app) som ger kunderna en bra helhetsupplevelse.

Jobbet passar dig som är intresserad av digital utveckling och försäljning och hur dessa två viktiga digitala pusselbitar påverkar varandra. I rollen som Online Merchandiser är du med och utvecklar företagets omnikanal-försäljning - det ska vara lika enkelt och användarvänligt att shoppa oavsett vilken kanal kunden interagerar med.

Online Merchandiser - Lön

Medellönen är i nuläget på cirka 31 000 kr, men här finns utrymme för löneökningar då e-handeln spås växa för varje år framöver. Lönen varierar beroende på hur mycket erfarenhet och vilken utbildning du har inom digital marknadsföring och e-handelsförsäljning.

Affärsutvecklare/Business Developer

Vad gör en affärsutvecklare? Som affärsutvecklare på ett företag driver du den digitala transformationen framåt. Vanliga arbetsuppgifter är att jobba med att skapa ett smidigt flöde i ett bolags utvecklingsprocess, hela vägen från vision och mål till införande och utvärdering. För att sammanfatta rollen med några få ord så driver-, leder- och utvecklar du företag in en ny tid - ofta med hjälp av digitala kanaler och tekniska hjälpmedel.

Affärsutvecklare - Lön

Medellönen för en affärsutvecklare ligger på cirka 50 000 kr/mån. Lönen varierar beroende på vilken bransch du jobbar i samt hur omfattande förändringar som det aktuella företaget ska gå igenom.

Låter yrkena intressanta? Vi listar passande utbildningar!

Vi har satt ihop en guide på utbildningar inom e-Commerce. Studierna som hjälper dig att få mer kunskap inom ämnet och ger dig möjlighet till att knyta kontakter inom branschen.