E-handel utbildning

Välj rätt e-Commerce utbildning

Vi listar de bästa lärosätena med program eller enstaka kurser som hjälper dig att lyckas inom området.

För att du ska få en tydlig överblick över utbudet delar vi upp utbildningarna mellan fysisk undervisning (campus) och distansstudier.

Studier på campus

E-Commerce Manager - IHM (80 veckor)

På detta program får du kompetens att driva och utveckla en e-handel. Programmet tar upp hur du kan utveckla kundupplevelser, lönsamhet och kundvärde på webben – allt utifrån ett affärsmässigt perspektiv.

Du kommer spendera 26 veckor på praktik (LiA) vilket ger dig en bra inblick och praktisk erfarenhet i vanligt förekommande uppgifter hos en e-handlare. Du får en bra uppfattning om vad som efterfrågas på marknaden och vilka utmaningar som finns. Denna utbildning ges i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs Mer

Online Merchandiser – Sälj & Marknadshögskolan (2 år)

Här lär du dig allt om e-handelns olika processer. När du gått igenom denna utbildning har du stor kunskap om digital marknadsföring och dataanalys. En tredjedel av utbildningen spenderas på LiA. På praktiken får du möjlighet att tillämpa dina teoretiska kunskaper på ett företag inom branschen – ett bra sätt att hålla dig uppdaterad av nya trender och arbetssätt med tydlig koppling till arbetslivet.

Du lär dig att skapa affärsdrivande insatser som når ut till dagens konsumenter. Det är en fördel om du har intresse för digitaliseringens utveckling och möjligheter. Detta program ges i Göteborg.

Läs Mer

Studier på distans

Business Developer – Hyper Island (65 veckor)

Utbilda dig till affärsutvecklare/Business Developer och lär dig allt om företagsutveckling. På detta program, som ges på engelska, kollar du närmare på data-driven marknadsföring och e-Commerce. Du lär dig att planera och driva företagsutveckling och tillväxt ur ett digitalt perspektiv. Programmet guidar dig också hur du kan jobba med ett företags kommunikation, varumärke och digitala försäljningskanaler.

Merparten av detta program sker via distansundervisning men 2,5 dagar varannan månad samlas klassen i Karlskrona för undervisning och seminarium.

Läs Mer

Det låter intressant - vart kan jag läsa mer?

Om du tycker dessa utbildningar låter intressanta för dig kan du läsa mer om olika yrken inom e-handeln nedan. Vi har satt ihop en guide på populära arbeten– kolla in guiden nedan!