Årets e-handlare

Priser som uppmärksammar företag i framkant

Det finns ett antal prestigefyllda priser som är värda att lyftas fram inom e-handel. Utmärkelserna är till för att hylla de företag som gör ett extra bra arbete i olika frågor, till exempel en miljövänlig fraktlösning eller en smidig köpupplevelse på hemsidan.

Ett urval av de priser som årligen delas ut

Årets e-mästare

Detta pris baseras på konsumenternas omdömen på prisjämförelsesajten Pricerunner efter köp hos nätbutikerna. Viktiga aspekter som Pricerunner kollat på i utvärderingen är kundomdömen inom kriterierna snabba leveranser, konkurrenskraftigt pris, engagerad kundservice och hög tillgänglighet.

Huvudpriset med mest prestige är Årets e-mästare men det finns också 18 kategorier till med delpris, exempelvis inom kategorierna Sport och Kläder och Accessoarer.

2019 blev Apotea.se Årets e-mästare för andra året i rad och i omdömet kunde vi läsa att snabb leverans, tydlig information och trevlig kundservice var faktorer som bidrog till segern.

Årets medvetna nätbutik

Detta pris kommer delas ut av prisjämförelsesiten Prisjakt med start 2019. Utmärkelsen är till för att lyfta de näthandlare som går i frontledet vad gäller miljötänk i landet. Priset delas ut till den nätbutik som på bästa sätt minimerar kundernas och den egna verksamhetens klimatavtryck.

Priset syftar till att lyfta fram e-handlares goda miljöarbete så att andra aktörer kan bli inspirerade och ta efter. Vi lyfter på hatten för ett pris som verkligen varit efterlängtat och som hjälper kunder att göra ett miljömedvetet val.

Topp 100-listan inom e-handel

Den inflytelserika IT-sidan IDG.se listar varje år Sveriges 100 bästa hemsidor och nättjänster. På listan presenteras många smarta webblösningar och kreativa funktioner på hemsidor som du kan bli inspirerad av.

Vinnare år 2019 blev Skistar.com som genom sin hemsida och app skapat en användarvänlig helhetslösning för fjällsemestern. Hemsidan fokuserar främst på inspiration, presentation av fjällorter och smidig bokning. Appen tar sedan över kundupplevelsen väl på plats i fjällen och uppdaterar dig med aktuell information - till exempel incheckningsinformation och grafik över öppna backar och restauranger.

Är e-handeln en bransch som intresserar dig?

Om du vill läsa mer om denna spännande bransch har vi satt ihop en guide med utbildningar och olika yrken. Klicka dig vidare nedan för mer information och tips!